Verlies en transitie

Eerst en vooral moet je luisteren. En daarna moet je luisteren. En als je dit hebt gedaan, probeer dan nog eens te luisteren.
Manu Keirse, emeritus hoogleraar Universiteit Leuven

Our most soulful times are when we are out of balance rather than when we are in balance
Thomas Moore, auteur Care of the Soul

Op 22 augustus 2016 reed ik in de ochtendspits op de Eindhovense ring onderweg naar mijn werk. Het was de hele week heet geweest en die ochtend regende het hard. In de laatste bocht op de A2 raakte ik in een slip en met 100 kilometer per uur knalde ik tegen de vangrail aan en kwam tot stilstand. De auto was total-loss en ik kun thuis gaan herstellen. Ik werd letterlijk en figuurlijk stilgezet om na te denken waar ik stond, waar ik naartoe wilde en waartoe ik wilde zijn. Dit was een van mijn meest impactvolle verlieservaringen. Deze en andere verlieservaringen hebben mij ertoe gebracht op zoek te gaan naar de zin achter verlies. Ook gaven ze me het verlangen om iets voor mijn naaste te betekenen in zijn of haar verlieservaring of transitie.

In mijn werk met betrekking tot transitie en verlies focus ik op coaching. Alhoewel men lang niet altijd bij mij aanklopt met verlies als coachvraag, komt het met enige regelmaat voor dat de coachvraag leiderschapsgericht is en dat gedurende het coachtraject blijkt dat groei in leiderschap belemmerd wordt door niet (volledig) verwerkte verlieservaringen.

Mocht je meer willen weten over mijn werk met betrekking tot verlies, transitie en zingeving dan is een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij de eerste stap die de meeste mensen maken.

Wil je meer informatie?

Jeroen Timmermans pasfoto
Jeroen Timmermans

Wil je meer informatie?

Wil je meer weten over coaching of trainingen?

Neem contact op